Claudia Troilo

Achtergrond

Studie: MEAO, HBO bedrijfskunde, personeelsmanagement, coachopleiding.
Werk: eerste jobhopper van Limburg, ondernemersadviseur bij starterscentrum Heerlen, gebiedsmanager bij Ondernemersfonds Heerlen, docent, ondernemer, ondernemerscoach.

Het verschil dat ik wil maken

Ik loop niet in de pas, ben direct, maar weet heel snel en goed waar behoeftes liggen. Mensen zeggen: je komt, kijkt en doet. Ook als het om coachen gaat is dat mijn werkwijze, omdat coachen op ondernemerschap verder gaat dan de persoonlijke ontwikkeling van iemand. Ik bestook mensen met vragen, maar mijn eerste vraag is: waar word je blij van? Mensen brengen dat niet in verband met ondernemerschap, met geld verdienen, maar daar begint het wel. Soms hebben mensen zelf al een idee en ga ik daar op verder. Ik probeer ook met de betrokkene te ontdekken of hij het ondernemerschap in zich heeft, wat zijn motieven zijn, maar geef iemand ook inzicht in zijn persoonlijkheid. Soms gebruik ik een spel of laat ik iemand tekenen, afhankelijk van de persoon, of laat ik de droom omschrijven. Daarna gaan we, als dat kan, verder met de conceptontwikkeling. Ik werk veelal intuïtief en met creatieve werkvormen.

Ondernemerschap betekent voor mij dat je voortdurend in beweging bent, om je heen kijkt en op zoek bent naar kansen, niet enkel het hebben van een bedrijf. Ondernemerschap biedt veel mensen een tweede kans, omdat ze door omstandigheden een ingesleten route zijn gevolgd en in een harnas terecht zijn gekomen. ‘Leef je eigen leven’ is mijn missie.

Als ik later groot ben….

Ik zou graag met een complimentenbus Limburg doorkruisen om her en der complimenten uit te delen. Dat gebeurt echt te weinig.

Wat is mijn verborgen talent?

Onbewust trigger ik vaak mensen om in beweging te komen.

Waar kun je me wakker voor maken?

Voor koffie, dat is mijn tweede passie.

Thema’s waar ik mee kan helpen